Снимка: PexelsЗа изключително любопитен случай съобщава Гардиън. За първи път в

...
Снимка: PexelsЗа изключително любопитен случай съобщава Гардиън. За първи път в
Коментари Харесай

Ваксинирана бременна предала антитела на бебето си още преди да се роди

Снимка: Pexels

За извънредно любопитен случай оповестява " Гардиън ". За първи път в света учени откриха, че имунизирана бременна жена е съумяла да съобщи антитела за ковид на бебето си още преди да се роди.

До момента се знаеше, че при боледуване от ковид по време на бременност е допустимо майката да съобщи антитела на бебето си.

Жената е медицински служащ във Флорида и се е ваксинирала с първа доза от препарата на " Модерна " през януари. По това време е била бременна в 36-а седмица.

Тя ражда бебето си момиченце три седмици по-късно.

При разбор на кръвни проби от детето е открито, че все още на раждане то има антитела против ковид.

" Това значи, че има капацитет за отбрана и понижаване на риска от зараза при бебетата с имунизиране на бременни дами ", показват учените от университета във Флорида.

Това е първият случай в света, в който бебе се ражда с антитела в кръвта от пъпната шнур след имунизация на майката.

" Тествахме точно пъпната шнур за антитела, тъй като знаем, че те се предават на бебетата при други имунизации по време на бременност ", показва педиатърът Пол Гилбърт, създател на изследването.

" Това е единствено един случай от хилядите бебета с имунитет, които ще се родят от майки, имунизирани директно преди раждането ", допълват учените.

Въпреки това прецизират, че би трябвало да се проведат добави проучвания с цел да се откри какъв брой време продължава тази отбрана, както и какво количество антитела са нужни на едно бебе, с цел да бъде предпазено от ковид.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР